Victor Gevers naar Las Vegas en DEF CON

In 2016 zijn er vrijwillig 690 ernstige beveiligingslekken ontdekt en gemeld door Victor Gevers (GDI.foundation). Hij heeft zich hier meer dan fulltime op gestort zonder enig persoonlijk win. HackerOneZerocopterInsite groep en Embraceerkennen als expert op het gebied van IT-security het gigantische belang van wat Victor heeft gedaan. Daarom bieden deze organisaties Victor aan om zonder kosten het ultieme ethical-hackers-event DEF CON 25 in Las Vegas te bezoeken. Een droom die uitkomt voor deze ethical hacker in hart en nieren.

In 2016 neemt Victor Gevers een sabbatical van zijn werk om niets anders te doen dan lekken te melden. Een jaar lang struint hij vijftien uur per dag het internet af om kwetsbaarheden op te sporen en hacks te voorkomen.

Hij richt zich hierbij met name op ‘easy to get & high risk’ kwetsbaarheden. Lekkende databronnen, zoals ftp-servers, network-attached storages en MongoDB-databases die gewoon openstaan. Kritieke infrastructuur, zoals verkeerslichten, gemalen en andere machines staan gewoon onbeveiligd online. En dan de consumentenelektronica nog, zoals lekke apps en thuisnetwerken die openstaan en toegankelijk zijn voor iedereen. Het gaat Victor en de GDI.foundation er dan ook niet om bedrijven te helpen maar vooral de gewone burger.

“Wat Victor Gevers doet en bereikt met de GDI- foundation is ongelofelijk. Hij helpt zonder winstoogmerk of bounty wens bedrijven en overheden wereldwijd om zichzelf -en daarmee het hele internet- veiliger te maken. Reken maar dat daar veel tijd, moeite en uitdagingen in zitten. Ik weet dat hij zelf gemiddeld 15 uur per dag bezig is met dit 'internet conciërge werk'. “ zegt Zerocopter CEO Edwin van Andel.

Het resultaat van Victor’s harde werk in 2016: 690 ernstige beveiligingslekken ontdekt en gerapporteerd aan meer dan 590 organisaties, verdeeld over 71 landen. In Nederland en België trof GDI.Foundation respectievelijk 136 en 14 ernstige beveiligingslekken aan. De teller van Victors responsible disclosure werk sinds 1998 komt daarmee op meer dan 5000 meldingen!

Edwin: “Om hem te bedanken voor alles wat hij doet en de afgelopen jaren al gedaan heeft, hebben we met een paar bedrijven besloten zijn grote droom uit te laten komen, een bezoek aan de grootste hackersconferentie ter wereld, DEF CON in Las Vegas. Wat is er dan mooier om hem mee te nemen naar de 25e jubileumeditie van #DEFCON?”

"Victor is een geweldige hacker en digitale burger. HackerOne is er trots op hem te mogen verwelkomen in Las Vegas. We gaan er vanuit dat hij enorm geniet van DEF CON en alles wat dit geweldige evenement te bieden heeft. Hij heeft het verdiend! " zegt HackerOne Co-founder Jobert Abma.

We kijken ernaar uit om de reis van Victor te volgen en als je bij DEF CON bent, schroom dan niet om met hem te connecten. We zijn er zeker van dat hij je graag ontmoet!

Photo: Kas van Vliet (Motherboard)

Written by Zerocopter

July 21, 2017