Sprout Nieuwsupdate

Ondernemersnieuws: etenbezorgservice Deliveroo blijft hongerig voor investering, Roland Kahn's MS Mode op het randje van de afgrond en bakfietsruzie eindigt in schikking.

1. Weer grote investering voor Deliveroo

Voedsel-thuisbezorger Deliveroo heeft weer een investering binnen, deze keer voor 275 miljoen dollar. Met het geld wil de dienst van oprichters Will Shu en Greg Orlowski losse keukens starten in wijken waar - te - weinig restaurants zijn, bestaande markten uitbreiden en nieuwe toevoegen. De vorige investering van het drie jaar oude bedrijf stamt uit november, toen kwam er 100 miljoen bij op de bankrekeningen van de onderneming die eten in restaurants ophaalt en bij consumenten bezorgt. Sindsdien is het bedrijf naar eigen zeggen met 400 procent gegroeid en is de dienst in 29 nieuwe steden uitgerold.

2. 7 miljoen tekort voor Kahn's MS Mode

Modeketen MS Mode heeft vrijdag uitstel van betaling gekregen, meldt Retailnews. Het grootste bedrijf van ondernemer Roland Kahn is in acute problemen gekomen door tegenvallen resultaten, ingegeven door de zachte winter en de algehele malaise in de modewereld. Volgens bronnen bij NRC zou er een acuut tekort zijn ontstaan van 7 miljoen euro. Zowel de aandeelhouders als de Rabobank wilde dit bedrag niet ophoesten. Het zijn roerige tijden voor Kahn: vorige maand werd hij mede-eigenaar van de merknaam van de V&D en er gaan geruchten dat de vlag bij Coolcat er niet goed bijhangt. Daar laat Kahn zich naar het laat blijken niet door tegenhouden, hij is naar verluidt zelf geïnteresseerd om de doorstart van MS Mode te bewerktstelligen.

3. Bakfietsstrijd eindigt in schikking

Bakfietsproducenten Babboe en Europe Cycle Company (ECC) hebben vrijdag een schikking geschikking getroffen. De twee hadden een juridische strijd conflict om de vorm van één van de bakfietsen van ECC, die teveel zou lijken op het ontwerp van Babboe. Challenger Babboe beschuldigde de concurrent ervan dat het model Troy zou zijn nageaapt van hun fietsen. Het bedrijf van directeur Epco Vlugt eiste dat het model niet langer verkocht zou worden door de concurrent. Wat er precies is afgesproken tussen beide bedrijven is niet bekend gemaakt.

4. Airbnb nu 30 miljard dollar waard

Dankzij een nieuwe investeringsronde is Airbnb nu gewaardeerd op 30 miljard dollar, aldus Bloomberg. In een verder mistige fundingsronde heeft de huizen-verhuur-site 850 miljoen dollar opgehaald: wie namelijk de portemonnee trekt voor het bedrijf van oprichters Joe Gebbia, Brian Chesky en Nathan Blecharczyk is onbekend. Bij eerdere investeringen was het in 2008 opgerichte platform eveneens terughoudend over het delen van dergelijke informatie.

5. 'Meer winst apps door eigen digitale portemonnee'

Heeft je bedrijf een app? Dan levert die meer geld op als er een eigen digital wallet inzit. Zo concluderen de Amerikaanse marktanalisten van Parks Associates in een rapport waar verschillende media over berichten. Een eigen digitale portemonnee ontwikkelen voor de mobiele applicatie levert meer geld op dan als er gebruik wordt gemaakt van standaard oplossingen zoals Apple Pay of Android Pay. De meest gebruikte apps om online betalingen mee uit te voeren blijken retail branded apps te zijn, programma's die zichtbaar van een merk als Starbucks zijn of bijvoorbeeld een stad.

6. En dan dit: Nederlandse hacker vliegt bijna gratis de wereld rond

De ethische hacker Olivier Beg (19) vliegt de komende tijd bijna gratis doordat hij een beveiligingsfout bij United Airlines heeft gevonden. Het vinden van die zogeheten bugs is een hobby-project van Beg, overdag staat hij op de loonlijst bij voormalig Startup van de Week Zerocopter. Beg kreeg in ruil voor het melden van de hack een miljoen award miles. Op dit moment is de jonge hacker in Las Vegas voor een conventie, dat kostte hem 60.000 van die punten en 5 euro luchthavenbelasting. Hij kan dus nog wel een tijdje de wereld verkennen voor een prikkie.

Written by Zerocopter

August 8, 2016