NIXU en Zerocopter kondigen IoT-Triage partnership aan

Zerocopter en Nixu kondigen vandaag hun samenwerking aan op het gebied van online security en de beveiliging van IoT-devices. Door de kennis en expertise van Nixu te combineren met die van de specialisten van Zerocopter, beschikken beide partijen over een unieke triage-dienst om IoT-kwetsbaarheden te beoordelen en grondig te testen. Daarnaast zullen Nixu specialisten een waardevolle bijdrage gaan leveren aan de online security-expertise van Zerocopter.

Met het steeds belangrijker worden van de beveiliging van IoT-devices en om in te spelen op de ontwikkelingen in dit kader, is expertise op IoT-vulnerability Triage hard nodig.

De combinatie Nixu-Zerocopter zorgt ervoor dat Triage kan worden geboden op het volledige spectrum van kwetsbaarheden in IoT-apparaten. De eerste lijn is in het samenwerkingsverband in handen van Zerocopter  (Rapportage op web interfaces of API’s). Daar waar IoT-hardware expertise nodig is, haakt Nixu aan om claims van bug hunters te verifiëren.

Edwin van Andel, CEO Zerocopter: “Wij zijn heel blij met dit partnership. Als specialisten op het gebied van Coordinated Vulnerability Disclosure en Bug Bounties houden we voortdurend de marktontwikkelingen in de gaten en wij zien dat er nog veel te verbeteren is op het gebied van IoT-security. De combinatie van onze expertise met die van Nixu experts gaat zorgen voor een groter bereik van het dienstenaanbod voor beide partijen.”

Patrick van der Valk, Head of Benelux Nixu: “Sinds onze toetreding tot de Benelux in 2016 heeft Nixu zich onder andere gefocust op security op het gebied van IoT en ICS SCADA. Wij zien een groeiende interesse bij onze klanten voor een totaalconcept op het gebied van security, waarbinnen de dienstverlening en het platform van Zerocopter goed passen. De samenwerking met Zerocopter is een logisch vervolg op een aantal gezamenlijke activiteiten die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Door onze samenwerking kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten binnen het industrial IoT-segment.”

Zerocopter

Chantal Stekelenburg, chantal@zerocopter.com ,tel +31 6 36 031 470

NIXU

Omara Nahar, nixu@finitiativepr.com, tel +31 6 11 736 492

Over Zerocopter

Zerocopter, opgericht eind 2015, is een platform dat continuous online security biedt aan grote organisaties en bedrijven. De diensten bestaan uit afhandeling en triage van Responsible Disclosure (Coordinated vulnerability Disclosure), researcher programs (Bug Bounties) en security scanners. Een researcher program laat de beste ethisch hackers uit de Zerocopter community testen uitvoeren op online omgevingen volgens het no cure no pay Bug Bounty-principe. Het platform beschikt momenteel over 150 ethisch hackers en Zerocopter zelf bestaat uit 15 medewerkers.

Over NIXU

Nixu is een cybersecurity-diensten leverancier die ernaar streeft organisaties te ondersteunen bij het veilig omarmen van digitalisering. Wij werken samen met onze klanten om totpraktische oplossingen te komen die bedrijfscontinuïteit garanderen, een gemakkelijke toegang voor digitale diensten bieden en gegevensbescherming bevorderen. Met Noordse roots, maar gevestigd in vier continenten, ondersteunen wij met ons team van meer dan 300 hands-on cybersecurity professionals klanten over de hele wereld. Nixu is genoteerd aan de Nasdaq beurs van Helsinki.

Written by Zerocopter

October 31, 2018