Nederlandse hackers lanceren beveiligingssysteem tegen digitale aanvallers.

Kapitaalinjectie van 1,3 miljoen voor ontwikkeling van continu beveiligingssysteem

Vandaag presenteert het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) een rapport waarin duidelijk wordt dat digitale beroepscriminelen het afgelopen jaar de grootste dreiging voor Nederland vormen op het gebied van digitale veiligheid.

Met behulp van een investering van 1,3 miljoen, lanceert een team van ervaren Nederlandse hackers, waaronder Junior Meijering en Olivier Beg, een continu beveiligingssysteem tegen digitale diefstal. Dit zou een antwoord moeten zijn op de aanbevelingen in het rapport.

Beroepscriminelen worden steeds professioneler: beter georganiseerd en met meer financiele middelen tot hun beschikking. Terwijl bedrijven vaak geen goed beeld hebben van de benodigde maatregelen, zo blijkt uit het rapport. ‘De dreiging vanuit deze criminelen moet je niet onderschatten. Digitale beveiliging moet voor iedere organisatie gemeengoed worden. Net zo gewoon als dat je altijd de voordeur achter je dicht trekt als je van huis gaat.’, zegt Junior Meijering.

Het merendeel van de hackers zet zich in om een veiliger online wereld te creëren. En is daarmee van grote waarde voor organisaties die behoefte hebben aan online security. Dit was de reden voor twee ethical hackers om vorig jaar het bedrijf Zerocopter op te richten. Met een investeringsronde van 1,3 miljoen zijn ze nu in staat om verder te bouwen aan het platform waar o.a. Hackers van over de hele wereld worden ingezet voor de digitale veiligheid van organisaties.

‘Om je te wapenen tegen deze vorm van criminaliteit is het belangrijk dat je gebruik maakt van de laatste inzichten van de wereldwijde hacker gemeenschap, dan ben je ze altijd een stapje voor.’, aldus Junior Meijering.

Noot voor de redactie;

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van online security? Volg Zerocopter via twitter (@Zerocopter)

Ben je geïnteresseerd in een interview of wil je technisch zien hoe ons platform werkt? Dat laten we je graag een keertje zien bij ons op kantoor, neem contact op met info@zerocopter.com

Written by Zerocopter

September 6, 2016