Hack les

Hoe tof is het om als online security platform lesmateriaal over hacken te ontwikkelen? De lessen in de praktijk brengen en zo onze zoektocht starten; een zoektocht naar potentiële hackers en ze begeleiden naar de top? Helemaal geweldig natuurlijk, dus daarom doen we dat nu ook!

Huh? Hacken?

Ja hacken! Hacken "for the good", om de wereld stukje bij beetje veiliger te maken. Voor professionals is de ethische grens vrij duidelijk, maar dat is niet voor iedereen zo. Lekker hobbyen op je zolderkamer voelt niet zo snel als iets fout doen. Wij willen met onze lessen het belang van het ethisch hacken bijbrengen en de hackers in spé klaarstomen voor het echte werk, als geverifieerde hacker in ons platform!

Out of the box

Van basisschool tot hogeschool; de digitalisering leeft overal. Zerocopter wil inspelen op het programmeren dat steeds vaker in het lesprogramma staat. Met unplugged lesmateriaal inclusief handleiding (zonder computer zodat de lessen op elke basisschool door de docent gegeven kunnen worden!) willen we jongeren bestaande hack-technieken leren aan de hand van korte doe-opdrachten. Het doel is dat ze dingen op een andere manier gaan gebruiken dan waarvoor ze zijn bedoeld. Het basisprincipe van hacken.

Het out of the box denken staat op elk niveau centraal en het zoeken naar creatieve oplossingen om kwetsbaarheden in een systeem te ontdekken. Hoe denkt een hacker? Want alleen als je daar bewust van bent, kun je echt veilig leren programmeren.

Het bereik is veel groter dan alleen de hackers van de toekomst, we bereiken een veel grotere groep jongeren. Deze groep maken we bekend met ethisch hacken en online security (want een beter beveiligd internet begint bij jezelf!).

Al met al, welke insteek je ook kiest, leren (over) ethisch hacken is in alle gevallen een echte win win situatie!

Written by Zerocopter

April 14, 2017