Geslaagde tweede editie 'In het hoofd van de hacker'

Op woensdag 27 september 2017 vond tijdens de Cyber Security Week in Den Haag de tweede editie van “In het hoofd van de hacker” plaats. Inmiddels is het beeld van hackers iets beter geworden en zijn de ethische hackers al lang niet meer de hoodies verscholen achter een laptop. Niet elke hacker is een crimineel en een grote groep zet zich in om van het internet een veiligere plek te maken. Maar samenwerken met een hacker blijft voor veel mensen glad ijs. Wat doen ze nou precies en kan ik die hackers dan echt wel vertrouwen?

Om er in te komen heeft Chris van ’t Hof (Tek Tok) “In het hoofd van de hacker” geopend en kwamen daarna Victor Gevers (GDI foundation) en Jeroen van der Ham (NCSC) aan het woord.

‍Opening door Chris van’t Hof.
‍We kruipen in het hoofd van de hacker met Victor Gevers.
‍‍Jeroen van der Ham over Coordinated Vulnerability Disclosure

Daarna was het tijd voor hackshops: 

  • Het ontleden van een aanval: workshop digitaal forensisch onderzoek - Matthijs van Ommeren, NIXU
  • Toegang tot in ’t hoofd van de mens. (Manipulatie van menselijk gedrag in de digitale wereld.) - Andres Rutkens, Insite Security
  • Silently hacking a company. (Wat hebben LinkedIn, gelekte databases, radiosignalen en andere publieke informatie met elkaar gemeen?) - Joeri Blokhuis, RedSocks

Als afsluiter een panel gesprek tussen James Bynoe (eBay), Victor Gevers (GDI foundation) en Edwin van Andel (Zerocopter) onder leiding van Chris van ’t Hof. Hackers en bedrijven in gesprek over ethical hackers en Responsible Disclosure.

Het was een zeer geslaagde middag en we willen graag iedereen bedanken die ons heeft geholpen dit mogelijk te maken; The Hague Security Delta, Cyber Security Week 2017, Chris van ’t Hof, Victor Gevers, Jeroen van der Ham, Matthijs van Ommeren, Andres Rutkens, Joeri Blokhuis, James Bynoe, Edwin van Andel en alle bezoekers.

Written by Zerocopter

October 5, 2017