De Zerocopter academie

Educatie materiaal voor scholen specifiek gericht op veilig programmeren en IT awareness.

Hoe tof zou het zijn dat Zerocopter als online security platform lesmateriaal over hacken zou gaan ontwikkelen? De lessen in de praktijk brengen en zo onze zoektocht starten; een zoektocht naar de potentiële hackers en ze begeleiden naar de top? Helemaal geweldig natuurlijk, dus dat doen we nu ook!

Huh? Hacken?

Ja hacken! Hacken “for the good”, om de wereld stukje bij beetje veiliger te maken. Voor professionals is de ethische grens vrij duidelijk, maar dat is nog niet voor iedereen zo. Lekker hobbyen op je zolderkamer voelt niet snel als iets fout doen. Wij willen met onze educatie het belang van het ethisch hacken bijbrengen.


Out of the box

Van basisschool tot hogeschool; de digitalisering leeft overal. Zerocopter wil inspelen op het programmeren dat steeds vaker in het lesprogramma staat. Met unplugged lesmateriaal inclusief handleiding (ja je leest het goed, zonder computer zodat de lessen op elke school door de docent gegeven kunnen worden!) willen we de kids bestaande hack-technieken uitleggen aan de hand van korte doe-opdrachten. Het doel is dat ze dingen op een andere manier gaan gebruiken dan waarvoor ze bedoeld zijn.

Het out of the box denken staat eigenlijk op elk niveau centraal, het zoeken naar creatieve oplossingen om kwetsbaarheden te ontdekken. Hoe denkt een hacker? Want alleen als je daar bewust van bent kun je echt veilig leren programmeren.

Hacklessen

Het lesmateriaal kunt u hieronder vinden en downloaden:

Les 1

 

Handleiding voor de docent

 

Werkblad voor de leerlingen

Download de presentatie hier

Les 2

 

Handleiding voor de docent

 

Werkblad voor leerlingen

 

Knipblad voor leerlingen

Download de presentatie hier

Les 3

 

Handleiding voor docenten

 

Werkblad voor leerlingen

Download de presentatie hier

Bovenstaande lessen zijn heel goed te combineren met de lessen programmeren die Groningen Programmeert_ aanbied.

Written by Zerocopter

September 23, 2017