BNR Zaken doen met NN Group, Hotelchamp en Zerocopter

Het royale dividend van de kapitaalkrachtige verzekeraar NN (Nationale-Nederlanden) zorgt voor blije beleggers.

Toch zijn er ook pijnpunten zoals stormschade, de afhandeling van de woekerpolisaffaire en de aanhoudend lage rente. Pieter van der Werff kijkt met topman Lard Friese naar het nieuwe NN, waar ING inmiddels volledig is uitgestapt.

Hotelchamp

In de eerste investeringsronde bijna twee miljoen euro krijgen. Als je dat lukt kun je in Nederland spreken van een goede ronde. De Amsterdamse start-up Hotelchamp krijgt 1,75 miljoen van informele investeerders. Zij helpen hoteleigenaren mensen naar de eigenwebsite te trekken om daar te boeken.

Zerocopter

Een groeiend aantal bedrijven schakelt de hulp in van de 'ethische hacker': een digitale inbreker die veiligheidslekken opspoort en aanvallers achterhaalt. Zerocopter is één van de platformen dat bemiddelt tussen bedrijf en hacker. Het jonge bedrijf beschikt bovendien over het 19-jarige toptalent Olivier Beg, die onlangs nog 1 miljoen airmiles kreeg voor het hacken van United Airlines.

The Security Company

The Security Company doet al 23 jaar de beveiliging van Lowlands. Hoe anders is het om een festival te beveiligen in tijden van terreurdreiging? CEO Gerard van Duykeren is te gast.

Luister de hele uitzending hier.

Written by Zerocopter

August 23, 2016